Elsőként Metodi Shumanov bolgár újságíró számolt be arról, hogy bokaműtétje és mintegy héthetes kihagyása miatt a magyar válogatott elleni március 26-i Nemzetek Ligája-pótselejtezőn sem játszhat Kiril Despodov, az osztrák Sturm Graz 23 éves jobbszélsője – ezt később maga a játékos is elismerte.

Kedden műtenek meg Innsbruckban, az orvosok szerint legfeljebb nyolc hétre dőlök ki – idézi a futballistát a Reuters.

Despodov kiesése igencsak érzékeny veszteség lehet ellenfelünk számára, hiszen az egyik legjobb és legértékesebb bolgár játékosról van szó. Sőt, piaci értéke (4 millió euró) alapján konkrétan ő a legmagasabbra taksált futballistájuk, valamint a formája is nagyszerű volt osztrák klubjában, hiszen idénybeli 13 tétmeccsén 7 gól és 7 gólpassz volt a mérlege.

Despodov a válogatottban még 2015-ben, mindössze 18 évesen debütálhatott a támadó, aki összesen 12-szer húzhatta magára a címeres mezt, ezeken a találkozón 1 gól fűződött a nevéhez.

A 2019 januárjában 3,5 millió euróért a CSZKA Szófiától Cagliariba igazolt futballista – aki aztán kölcsönben került Grazba – legnagyobb egyéni sikerét 2018-ban érte el, amikor is az év játékosa lett hazájában (egy évvel korábban pedig a legjobb fiatal játékos díját is megkapta). Két évvel ezelőtti elismerését a legendás Hriszto Sztojcskov óta az első CSZKA-futballistaként kapta meg.

Válogatott: Dzsudzsák és Kádár helye még kérdéses, Feczesinre nem számít Rossi – 2 újonc is bekerülhet