Nem kezdte jól az idényt a bentmaradást az előző szezonban is csak az utolsó fordulóban bebiztosító Szombathelyi Haladás. A szlovák Michal Hipp által irányított alakulat eddig mindössze egyszer győzött (hazai pályán 2-1-re a Puskás Akadémia ellen), ezen kívül egy döntetlen alkalmával szerzett  pontot (az Újpest elleni, hazai 2-2). Idegenben viszont igencsak vérszegény a vasi alakulat, amely kikapott a Bozsik Stadionban a Honvédtól, a Groupama Arénában a Ferencvárostól és Diósgyőrben is.

A szakmai stábnak rendre sérülésekkel és eltiltásokkal is meg kell küzdenie, hiszen Priskin Tamás és Jagodics Márk egyaránt több mérkőzést kényszerült kihagyni hosszabb eltiltás miatt, ezúttal pedig az egy hete piros lapot kapó Miroslav Grumic nézi majd a lelátóról az összecsapást.

A sérülésekkel sem sokkal jobb a helyzet, elsősorban a védelemből dőlnek ki játékosok, friss információink szerint pedig ezúttal alapemberét, a korábban a magyar válogatottban is pályára lépő Bosnjak Predragot vesztette el a csapat. A balhátvéd a héten az egyik edzésen szenvedett combizomszakadást, így mintegy hónapos kihagyásra kényszerül, a szombathelyiek szerencséjére ebbe beletartozik majd a szeptemberi válogatott szünet is.

A középpályán is van sérültje a Haladásnak: az egy hete visszatérő Kovács Lóránt újból megsérült az edzésen, így ő sem léphet pályára a holnapi, MTK elleni bajnokin, amely 20:45-kor kezdődik Szombathelyen.