Ugrai Rolandról nem éppen “csendes” diósgyőri távozását és egy nehezebb időszakot követően sok jó hír érkezett az utóbbi hetekben: a volt szombathelyi és ferencvárosi támadó remek formába lendült a görög Atromitoszban, nyolc bajnoki mérkőzésen háromszor volt eredményes és egy gólpasszt is adott új csapatában, amely tíz forduló elteltével meglepetésre a második helyen áll az élvonalbeli tabellán.

Mindezek után nem jelentett nagy meglepetést, hogy a válogatott keretbe is visszakerült a csatár.

Vannak ugyan dolgok, amelyek nem mindig tetszenek vele kapcsolatban – ezt el is mondtam neki –, de kétségtelenül az egyik legmagasabb szinten van a magyar játékosok között technikailag. Voltak nagyon szép dolgai az utóbbi meccsein, láttam olyan jelenetet, amikor görög bajnokin hat játékost cselezett ki – mondta Ugrai meghívásáról egy nemrég lezajlott sajtóbeszélgetésen Marco Rossi szövetségi kapitány.

Aki azonban egy sajnálatos keddi bejelentés szerint jó eséllyel eltekinthet a szolgálataitól a csütörtöki, észtek elleni és a vasárnapi, Finnországgal vívandó Nemzetek Ligája-találkozón.

A támadónak az egymás elleni játék közben maga alá fordult a bokája, így nem is tudta folytatni az edzést. Az azonban csak szerda reggel, a részletesebb vizsgálatok után derül ki, hogy pontosan milyen és mennyire súlyos sérülést szenvedett az éppen ma 26 éves játékos – számolt be az MLSZ.