A csakfoci.hu még kedden számolt be arról, hogy Nagy Dominik, a Budapest Honvéd támadó középpályása súlyos sérülést szenvedett még a Ferencváros elleni bajnoki első félidejében, emiatt hónapokig nem állhat majd csapata rendelkezésére.

A vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy a 26 éves játékos elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, a 23 bajnokin 7-7 gólt és gólpasszt jegyző Nagyot a Honvéd csapatorvosa, dr. Toman József csütörtökön meg is operálta a Sportkórházban.

– Dominik jól van, a műtét rendben volt, az elülső keresztszalagot kellett pótolni, illetve a porcgyűrűt is elláttuk és egy korszerű technikával végeztük a beavatkozást – adott tájékoztatást dr. Toman József. – A többi szalag rendben van és a porc sem sérült. Ilyenkor ki kell várni, amíg az erek belenőnek az új szalagba, de az ilyenkor szokásos rehabilitációt követően Dominik megfelelően felépülhet a sérülésből, reméljük, a lehetőségekhez képest minél hamarabb, azonban a legfontosabb, hogy tökéletesen meggyógyuljon – idézi a szakembert a honvedfc.hu.

Nagy Dominik elmondta, hogy csütörtökön, a műtétet követően még voltak fájdalmai, de jobban érzi magát, járókeret segítségével pénteken már sétált egy keveset, sőt a gyógytornát is elkezdte.

Tisztán előttem van a szituáció, egy kontakt nélküli helyzet volt, el akartam indulni, kitámasztottam és letapadt a térdem, hallottam is szakadást.

Visszaálltam, mert szerettem volna segíteni a csapatot, azonban nem tudtam folytatni, ezért kellett lecserélni – mondta Nagy Dominik. – Aztán jött az igazán rossz hír, sosem volt még komolyabb sérülésem, emiatt is volt fájó hallani a diagnózist. Ráadásul az volt a célom, hogy egy jó szezont produkáljak, minél több góllal, gólpasszal, jó játékkal hozzájáruljak a csapat teljesítményéhez, sajnos azonban a bajnokság végén már nem lehetek ott a pályán.

A műtéttel együtt viszont mindent magam mögött hagytam, most már nem szabad ezzel foglalkoznom, jelenleg csak arra koncentrálok, hogy a lehető leghamarabb felépüljek. Ezért dolgozom, a téli felkészülést már a társakkal együtt szeretném végezni.

Szombaton pedig ott leszek a meccsen, drukkolok a srácoknak! Sőt, a Gyirmót elleni meccset is a helyszínen követtem, nagyon jólesett, amikor Bőle Lukács gólja után a társak felmutatták a mezemet, sokat jelentett, köszönöm nekik és köszönöm mindenkinek a biztató üzeneteket – tette hozzá a középpályás, aki tehát várhatóan 2023-ban léphet majd újra pályára.