A felvidéki portál Harsányi Zoltánnal készített interjút. A Balmazújváros támadója felelevenítette a még látványra is szörnyű ütközést, majd kitért a sérülésére is, ami elképzelhető, hogy hosszabb ideig eltarthat, mint az eszméletét is elvesztő Gyurjáné, aki a hírek szerint már két hét múlva teljes értékű edzésmunkát végezhet.

– Vajda oldalról érkező beadása pattogósra sikeredett, én pedig a levegőben voltam, érkeztem a labdára, és jött ki a kapus. Nem is ez volt a gond, hanem a levegőben kissé meglöktek és sajnos beleestem a kapusba, Gyurján Mártonba. Részleges bokaszalag szakadást és vállsérülést szenvedtem, és nagyjából 3-4 hét kihagyás vár rám. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok Marcinak és mihamarabb találkozzunk újra a pályán – mondta Harsányi.

A 30 éves támadó úgy gondolja, hogy jó futballt játszanak, de a befejezésekkel gondjaik adódnak. Kiemelte Horváth Ferenc taktikai felkészültségét, amiben állítása szerint a Balmazújváros trénere Magyarországon az egyik legjobb.

– Jó futballt játszunk, ez a tavalyi félévben is így volt. Kissé a befejezéssel vannak gondjaink. A csapat erénye, hogy egységes, kevés csapatnál van ilyen jó hangulat az öltözőben. Taktikailag Horváth Ferenc Magyarország egyik legjobbja, nagyon sokat dolgozunk. Ezért is néz ki jól a játékunk, nem úgy játszunk, mint aki a kiesés ellen küzdene. A játék alapján a csapatnak a középmezőnyben lenne a helye – fogalmazott Harsányi.

Harsányi Zoltán reméli, hogy jövőre is az NB I-ben szerepelhet a Balmazújváros.

– A kiesés elleni küzdelem idén nagyon szoros, 3-4 ponton belül van 4-5 csapat, a végén apróságok fognak dönteni. Mindenki nagyon küzd, de sérülések hátráltatják a csapatokat. Nagyon izgalmas a bajnokság, de remélem, hogy úgy zárjuk az NBI-et, hogy a Balmazújváros az élvonalban marad. Ezért küzd a csapat, habár most sajnos ebben nem tudok segíteni – zárta szavait a futballista.