Ezekiel Henty kálváriája tavaly szeptemberre nyúlik vissza, amikor is a horvát élvonal 9. fordulójában kezdőként játszotta végig az Inter Zaprešić elleni (0-3) bajnokit. A következő játéknapon, a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Hajduk Split ellen (0-2) nem lehetett ott a pályán a társakkal, valamint több edzést is kihagyott.

A 25 éves csatárt a klubhonlap tájékoztatása szerint Rómában kezelték, mivel krónikusan gyulladt volt a hasfala. A nigériai légiósnál a fájdalmak csak fokozódtak a hasizmában, ezért az edzéseken, mérkőzéseken csak beinjekciózva tudott játszani.

Alig két hónappal később, november 25-én az NK Lokomotiva ellen (2-2) egy félidőt játszott, a következő fordulóban a HNK Rijeka ellen (1-2) nem volt a keretben, utána öt tétmeccsen 349 percet töltött a pályán, végül az Osijek utolsó négy bajnokiján megint nem volt a keretben.

Fotó: flickr.com/puskasakademia

Henty félévvel a “makacs” sérülése után múlt héten pénteken a Puskás Akadémia elleni (1-1) barátságos mérkőzésen újra játszott, majd napokban az elmúlt időszak nehézségeiről nyilatkozott az egyik bosnyák portálnak.

Krónikus csont -, és kismedencei-gyulladásom van. Biztos vagyok benne, ez nagyon komoly probléma – kezdte Henty a bosnyák republika.eu-nak. – Nem szeretnék túl sokáig a pályán kívül lenni. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni a csapatnak. Megpróbáltam játszani, de nagy fájdalmaim voltak.

Nem tudtam futni, mert a fájdalmaim egyre erősebbé váltak. Öt hónapig kellett szednem fájdalomcsillapítókat, de nem igazán segítettek – mondta a támadó, aki hozzátette, elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás.

Minimális kezeléseket kapok, hogy a szezon végéig játszani tudjak, és elviselhessem a fájdalmat, azonban műtétre van szükségem. Több mint két hétig speciális terápiákon vettem részt azért, hogy több hónapra rendbe hozzam magam. A bajnokság végén mindenképpen sort kerítek a műtétre.

A terápia segített neki

Ahogy fentebb is említettük, Ezekiel Henty tavaly Rómában kezeléseket kapott, amely jelentősen segített neki, hogy egy darabig játszani tudjon abban az időszakban.

Igen, segített nekem a kezelés abban az időszakban, de még mindig vannak fájdalmaim. Ezek a fájdalmak azonban még nem múltak el. Szeretnék játszani, első sorban azért, mert szeretnék segíteni a csapattársaknak. Sokkal jobban érzem magam, minden nap speciális gyakorlatokat végzek – fogalmazott a nigériai labdarúgó.