Az előzetes félelmek sajnos beigazolódtak, a részletes orvosi vizsgálatok oldalszalag-szakadást állapítottak meg az utóbbi időben kiváló formában futballozó Kalmár Zsolt bal térdében – közölte az MLSZ a Twitter-oldalán szombaton este.

Azt pontosan nem közölték, mennyi időt kell kihagynia a válogatott középpályásnak, de egy ilyen súlyos sérülés általában 4-6 hónapos kihagyással jár, így Marco Rossi nem számíthat rá az Eb-n.

Kalmár emellett hiányozni fog a Fortuna Liga 2020/21-es rájátszásának hátralévő részében is.

A gyógyulás további folyamatáról, tehát hogy műtétileg vagy konzervatív módon kezelik majd Zsolti térdét, a következő napokban esik döntés – nyilatkozta a DAC hivatalos honlapjának Fegyveres Zsolt csapatorvos.

Kalmár szerdán a 4-1-re megnyert andorrai világbajnoki selejtezőmérkőzésen sérült meg, a 25 éves labdarúgót a 29. percben le is kellett cserélnie Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Kalmár pénteken még optimistán nyilatkozott.

A nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatott a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben. (MTI/csakfoci.hu)