Baráth Botond csapata egyik múltheti edzésén, egy szerencsétlen mozdulat következtében orrtörést szenvedett. A 28 éves játékos a Ferencváros elleni mérkőzésen orrvédő maszkban lépett pályára, azonban viselése nehézséget okozott neki, és le kellett cserélni.

Múlt héten, az egyik edzésen egymás közti játék volt, amikor egy kidobásnál sajnos rosszul ütköztem és eltört az orrom. Szerencsére jól vagyok, nem ferdült el, nem lett komolyabb probléma, “csak” letört a csont, úgyhogy az orvosi előírás szerint négy hétig kell majd hordanom a maszkot – idézte fel sérüléseinek körülményeit a honvedfc.hu-nak Baráth Botond.

Bevallotta, némi kényelmetlenséget okozott neki az új álarc, és a 85. percben kicsit rosszul érezte magát, ezért Artur Craciun állt be a helyére.

Szokatlan volt, mivel csak egyszer volt akkor rajtam a maszk, nem volt lehetőségem hozzászokni, éles helyzetben pedig kiderült, hogy egy kicsit szorította a fejemet. A meccs végére annyira nyomta a halántékomat, hogy a látásomat is megzavarta, emiatt egy kicsit rosszul lettem, hányingerem volt. Miután levettem, jobban is lettem, s bár este még volt egy kis rosszullét, ez másnapra teljesen elmúlt. Hétfőn azután visszamentem vele, kitágították és ezzel jobb is lett – árulta el Baráth a kényszerű csere okát.

A védő hozzátette: továbbra sem állítja, hogy komfortos lenne számára a viselet, hiszen nem természetes ilyen kiegészítővel futballozni, de úgy érzi, túl lehet rajta lendülni, s csak megszokás kérdésének tartja, hogy a folytatásban ne befolyásolja a teljesítményét.