Súlyos sérülést szenvedett a másodosztályú Vasas játékosa, Hinora Kristóf, akire így hosszú ideig nem számíthat a szakmai stáb – írja a klub hivatalos oldala.

– Kristóf fáradásos lábközépcsonttörést szenvedett, ezért legalább hat hétig pihennie kell. Utána kezdheti el a rehabilitációt és lassan terhelheti a lábát. Egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy mennyit kell kihagynia, az biztos, hogy hosszú hetekig nem játszhat – nyilatkozta a klubhonlapon Dr. Lejkó Dezső csapatorvos.

A 20 éves játékos lábát begipszelték, így mostantól pihennie kell. Az esettel kapcsolatban elmondta, a szerdai edzés előtt elkezdett futni, amikor egy reccsenést érzett a lábában, ekkor már tudta, hogy nagy a baj.

A röntgenen kiderült, hogy sajnos eltört a lábközépcsontom. Azonnal fekvőgipszet kaptam, ami péntekig lesz rajtam, után lecserélik járógipszre. Csapattársamnak, Murka Beninek sokat köszönhetik, aki folyamatosan szállít, mivel nem tudok megmozdulni. Bízom benne, hogy másfél hónap múlva már elkezdhetem az edzéseket – zárta a Vasas labdarúgója.

Hinora az őszi szezonban tizenkilenc bajnokin lépett pályára, minden alkalommal a kezdőcsapat tagjaként, ezeken pedig három gólt szerzett.