Az NB I-es Loki svájci-bosnyák születésű támadója, Haris Tabakovic a bajnokság 10. fordulójában, a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen (3-0) szenvedett bokasérülést, és a 78. percben végül le is kellett cserélni. Az akkor elkészült első orvosi diagnózis szerint a hajdúságiak nyáron szerződtetett játékosa a részleges bokaszalag-szakadás mellett porcsérülést is szenvedett.

Tabakovic a téli felkészülés során elmondta, hogy a sérülés előtti formáját hozná tavasszal.

A szünetben külön edzésmunkát végeztem a sérülésemre, és minden rendben volt, nem éreztem fájdalmat, így már a csapattal készülhetek. A sérülésem előtti formámat szeretném hozni a tavasszal. Jó formában voltam, gólokat szereztem. Hasonló teljesítményre törekszem, most már szeretnék egészséges maradni. Bízom benne h továbbra is gólokkal tudom segíteni a csapatot.

A 23 éves csatár az együttes idei teljesítményére is kitért.

Úgy gondolom, a bajokság eddigi részében jól szerepeltünk. Igaz, az elején nem úgy jöttek az eredmények, ahogy kellett volna, de utána jó formába kerültünk és zsinórban nyertük a mérkőzéseket. Jelenleg a tabella harmadik helyén állunk, arra törekszünk, hogy ugyanígy folytassuk. A felkészülésből öt hét van még hátra, ami nem kevés idő, de azért dolgozunk, hogy ugyanott folytassuk, ahol abbahagytuk a szünet előtt – mondta optimistán a klubhonlapnak a futballista.

A Debrecen a bajnokságban 19 forduló alatt 31 pontot gyűjtött, és a 3. helyen áll tabellán, hét egységgel lemaradva a bajnoki címre törő Videotontól.