Korábban már beszámoltunk arról, hogy két súlyos sérültje is volt a vasárnapi Siófok-Vasas (1-2) találkozónak: mindkettőnél a hazaiak kapusa ütközött a vendégjátékosokkal.

Birtalan Botond esetében többórás altatásos operáció alkalmával két fémlemezt ültettek be a vállába, amely stabilan tartja a szalagjait, és idővel felszívódik a szervezetében. A beavatkozás jól sikerült, a támadó szerdán elhagyta a kórházat és várhatóan több hónapos gyógyulási és rehabilitációs idő vár rá.

Nem ilyen idénykezdetre készültem, de most már túl vagyok a műtéten és azon dolgozom, hogy minél előbb visszatérhessek. Semmit nem fogok elkapkodni, betartom az orvosok utasításait, kezdődhet a gyógytorna és a rehabilitációs időszak. Előreláthatóan két hónap múlva már rendben leszek, de addig nagyon türelmesnek kell lennem. Korábban még soha nem hagytam ki ilyen hosszú időszakot, biztosan nem lesz könnyű, de megbirkózom vele – mondta Birtalan Botond a vasasfc.hu-nak.

A siófoki összecsapásnak még egy Vasas-játékos is áldozatául esett. Az első játékrész hajrájában a siófoki kapus Szokol Zsoltot tarolta le a tizenhatoson belül. A védőnek eltört a bordája.

Nagyon megviselt az eset. Vasárnap este még bíztam abban, hogy csak bordaizom húzódás miatt vannak erős fájdalmaim, de sajnos nem így lett. Orvosom konkrét időpontot nem mondott, mikor térhetek vissza a pályára. Azt emelte ki, hogy ez elsősorban a saját fájdalomérzetemtől függ majd, de valószínűleg legalább négy hetet igénybe fog venni a gyógyulásom.

TOVÁBB: Így vélekedett a siófoki kapus az esetről