Az viszont nem mindenki számára ismeretes, hogy ennek a terápiának van egy nitrogén gázzal működő verziója, illetve egy elektromos, teljes test hidegterápiás kabin változata is, mely nagyban eltér élettani hatásaiban a nitrogénes “testvérétől” azáltal, hogy ebben az esetben az ember teljes teste (így a feje is!) bent van a -90 fokos kamrában!

Na de lássuk a különböző hatásait mind az orvoslás, mind a sport, és mind a szépségipar vonatkozásában.

Krioterápia az orvoslásban:

A szakértők egyetértenek abban, hogy a rendkívül alacsony hőmérséklet támogatja a különféle tünetek, betegségek, sérülések orvosi kezelését. A hideg levegő használata enyhíti a gyulladásokat és a fájdalmat, mivel a szervezet –80°C alatti hőmérsékleten fiziológiai reakcióba lép. A szív- és érrendszert, valamint az immunrendszert is a hideg terápia aktivizálja, így ez az oka annak, hogy mind az ortopédia, mind a fizioterápia területén számos orvos és terapeuta alkalmazza a krioterápiát.

Krioterápia a sportban:

A regeneráció kulcsfontosságú tényező az edzési célok eléréséhez mind az amatőr, mind a profi sportban. A MECOTEC cryo:one+ segít a sportolóknak felépülni egy edzés, verseny vagy sportsérülés után. A sportolók izom- és ízületi fájdalmak csökkentésére, egyidejű ellazításra, valamint bizonyos területek regenerálására használják.

Krioterápia a szépségünkért:

Az igazi szépség belülről és kívülről is fakad. Mindössze néhány percnyi extrém hideg kezelés a cryo:one+-ban elegendő ahhoz, hogy bárki egészséges “ragyogást” kapjon! Az egész testre kiterjedő krioterápia csökkenti a stresszhormon kortizol termelését, lehetővé téve az izmok ellazulását, valamint felgyorsítja az anyagcserét is. Ezenkívül a szervezet a hidegre több kollagén termelésével reagál – így ez az egészséges és szép bőr szinte garantált.

Ha szeretnéd saját bőrödön, saját szervezeteden tapasztalni a krioterápia pozitív hatásait, akkor látogass el magánrendelőnkbe, ahol szakképzett fizioterapeuták segítenek Neked a céljaid elérésében! (támogatott tartalom)

Cím: 1016 Budapest, Naphegy utca 67. – EPS Medical Rehab Clinic

Tel.: +36-30-973-1027