A hétre egy jó és egy rossz hír is jutott a Vasasnak Vít Benes kapcsán: azok után, hogy a klub hosszas huzavona után sikerrel járt, és a cseh futballista megkapta a sportorvosi engedélyt, máris le kell mondania róla átmenetileg.

Benes a felkészülési meccsek alapján az egyik legjobb igazolás lehetett volna az őszre, hiszen nem csak jól védekezett, de rendre gólig vagy gólpasszig is jutott.

A védő a szerdai III. kerületi TVE elleni 2-1-re megnyert edzőmérkőzésen megsérült, Benest és Simuneket is le kellett cserélni az első félidőben.

A játékosok pénteken vettek részt MRI vizsgálaton. A csapat orvosa, Lejkó Dezső szombat délután az MRI felvételek alapján megállapította, hogy Vít Benes részleges oldalszalag szakadást szenvedett, így rá a közeljövőben komoly kihagyás vár. Úgy tűnik, műteni nem kell, viszont 3 hónapig nem játszhat majd. Az első 5 hétben rögzítőt kap a védő, utána kezdődik a rehabilitáció.

Jan Simunek szerencsésebben járt, nála csak szalaghúzódást diagnosztizáltak.

Berecz lassan visszatérhet

Jó hír viszont az angyalföldiek számára, hogy a június 20-án térdporc tisztítási műtéten átesett Berecz Zsombor szombaton már ismét együtt edzett a csapattal. Ő július 9-én a Dorog elleni felkészülési mérkőzés második félidejében már pályára lépett, de utána még orvosi javallatra pihennie kellett. A csapat fiatal tehetsége, Király Botond viszont hasfal húzódása miatt továbbra is pihen.