A Paris Saint-Germain klasszisa a csapat orvosi stábjának a felügyelete alatt végzi a rehabilitációt, a videómegosztóra feltöltött felvételekből pedig az is kiderült, pontosan milyen gyakorlatokat végez a gyógyulás érdekében. A brazil támadó rengeteg ágyék- és láberősítő feladatot végez, valamint különböző gépek segítségét is igénybe veszi a konditeremben, mellette kerékpározik és a medencéjében úszik a minél korábbi visszatérés reményében.

Nézd meg, hogy gyógyul Neymar:


Mint ismert, a PSG támadója két év alatt másodszor sérült meg ugyanúgy, ezt pedig nehezen tudta feldolgozni.

 – Az első alkalommal nem estem kétségbe, arra gondoltam, hogy biztosan operálni kell, akkor pedig essünk túl rajta a lehető leggyorsabban. Ezúttal sokkal jobban szenvedtem, két napig csak sírtam otthon, bonyolultabb volt ezúttal – mondta korábban Neymar a brazil Globo TV-nek.

Nemcsak a világsztárok, hanem a hazai játékosok is egyre komolyabban veszik a prevenciót és a rehabilitációt. Ebben nagy segítségükre van az Endo Plus Service Kft., amely itthon piacvezető az orvosi műszerek, kórházi anyagok és eszközök forgalmazásában, és hosszú évek óta szerves része a hazai sportnak. A cég több csapatot segít, ráadásul most már egyes játékosok számára is elérhetőek a készülékeik, azaz aki akar, saját maga is tehet a mielőbbi felépüléséért, illetve a sérülés megelőzéséért.

Terápiás készülékek széles választékban a terapiashop.hu oldalon kaphatók.