Az NB II-ben 15. helyen álló Budafok hátvédje, Gubacsi Zoltán az egyik augusztusi edzésen, egy az egy elleni párharc során szenvedett súlyos térdsérülést.

Ellöktek és beleléptem egy gödörbe… Sajnos kiment a térdem, később pedig kiderült, hogy a keresztszalagom teljesen elszakadt, míg az oldalszalagom részlegesen – emlékezett vissza a a fájdalmas pillanatra a fiatal védő. A 22 éves játékost sikeresen megműtötték, és elkezdte a rehabilitációját, amelynek első négy hetét egy speciális rögzítőben, mankó kíséretében töltötte. A labdarúgó felépülése újabb fázisba lépett két hete, ennek eredményeképpen elhagyhatta a “kiegészítőket”.

Naponta kétszer-háromszor edzem. Hetente egy alkalommal a gyógytornásszal. Ő elmondja, hogy otthon milyen feladatokat kell csinálnom. Ezek többnyire combfeszítő és nyújtó gyakorlatok, melyeknek az a célja, hogy a combizmom újra megerősödjön – árulta el a klubhonlapnak a Budafok futballistája.

Gubacsi a gyorsabb felépülésének érdekében a kaatsu nevezetű, speciális japán technikát is beiktatott, amelynek lényege, hogy a különféle gyakorlatokat a végtagjaira, például a combjára helyezett pántokkal végzi, és ezek vértolulást eredményeznek az adott testrészen.

Krioszaunába is járok, hiszen a hidegterápia szintén hozzájárul ahhoz, hogy a rehabilitáció folyamata lerövidüljön (…) A doktor úr szerint összesen hat hónapot vesz igénybe a felépülésem, ami azt jelenti, hogy ha minden a tervek szerint halad, februárban már teljes értékű munkát végezhetek – tette hozzá.

Gubacsi tavasszal összesen 12 tétmeccsen játszott, és reméli, hogy minél hamarabb csatlakozhat társaihoz.