Mint beszámoltunk róla, vezéráldozattal járt a Szombathelyi Haladás múlt szombati, Puskás Akadémia elleni 2-1-es győzelme. A szezonban első három pontjukat szerző vasiak hátvédje, Kristian Kolcák orra szilánkosra tört egy ütközés után, így le kellett cserélni, Michal Hipp vezetőedző pedig a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kérdésünkre elmondta, biztosan többhetes kihagyás vár játékosára.

Friss információink szerint a vártnál korábban visszatérhet a pályára Kolcák: a hátvéd a héten egy speciális maszkot kapott, amiben futballozhat majd, s úgy tudjuk, ő már ma, a Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokin is játszana, jó eséllyel azonban csak jövő héten lehet újra a pályán.

A mai bajnokin azonban nem várt probléma nehezíti Michal Hipp és a Haladás dolgát: a szintén alapember védő, Vít Benes fogászati problémákkal küzdött a napokban, így ő kihagyhatja a miskolci összecsapást.

A szombathelyiek nem számolhatnak az eltiltott Priskin Tamással és Jagodics Márkkal, valamint a szintén sérült Gaál Bálinttal sem.