Haraszti Zsolt tavaly szeptemberben a paksiak Mezőkövesd elleni győztes mérkőzésen kapott egy erős rúgást a talpára, akkor úgy tűnt, nem komoly a baj.

– Zsoltnak a rúgás következtében megsérült a szezámcsontja, több vizsgálat után derült ki, hogy eltört – kezdte a csakfoci.hu-nak idősebb Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője és a játékos édesapja. – Mivel a csapatnak szüksége volt rá, halogattuk a műtétet, mostanra azonban már annyira krónikussá vált az állapota, hogy nem lehetett tovább várni. Pénteken Székesfehérváron dr. Abkarovits Géza megműtötte, a tervek szerint 6-8 hétig tarthat a felépülése.

Honlapunk megkereste a paksiak meghatározó játékosát is, akit a kórházban értünk el.

– Köszönöm szépen az érdeklődést. A műtét után az első két-három nap még kellemetlen, sokat kell pihennem, egyelőre keveset mozgok. Jól sikerült a beavatkozás, pozitív visszajelzéseket kaptam, ma már elhagyhatom a kórházat. Bízom benne, hogy hat hét múlva újra a pályán lehetek – mondta ifjabb Haraszti Zsolt. – Az utóbbi időben annyira be volt dagadva a lábam, hogy alig fért a cipőben, rendre szilikon védővel és beinjekciózva játszottam. Enyhén szólva sem volt kellemes, de most már szerencsére túl vagyok rajta – zárta a 25 éves paksi futballista.

Amennyiben semmilyen komplikáció nem adódik, úgy szeptember végére, október elejére teljesen felépülhet a paksiak kulcsembere.