Csütörtök este az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán kezdőként lépett pályára a Wolfsburg elleni Német Kupa-meccsen. A 26 éves védő közreműködésével vétett öngólt a Wolfsburg holland bekkje, Jeffrey Bruma, amit először Orbánnak adtak, majd némi visszajátszás után öngólnak minősítették a találatot.

A 26. percben jött a baj: egy kitámasztás során megbicsaklott Orbán bal térde, és bár lábra tudott állni, mégis fájdalmak közepette bicegett az oldalvonal mellett.

Arról egyelőre pontos információ nincsen, mennyire súlyos a védő sérülése, de annyi bizonyos, hogy ez aggasztó Marco Rossi számára a november 19-én esedékes Wales elleni Eb-selejtezőmérkőzés előtt.

A lipcsei csapat végül 6-1-re nyert idegenben és jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Gondok a kulcsposzto(ko)n

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, furcsa helyzetbe került a magyar válogatott két játékosa is a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtező előtt, hiszen Korhut Mihály és Kleinheisler László eltiltás miatt nem léphet pályára Cardiffban, így kulcsposzton akadhatnak problémái az olasz szakembernek.

Bizakodásra adhat okot, hogy Kádár Tamás a korábban elszenvedett izomsérüléséből felépült, így bevehető lesz a szűk három hét múlva esedékes találkozón.