A Budafoki MTE balhátvédje, Gohér Gergő március 10-én Putnokon, a Kazincbarcika elleni idegenbeli mérkőzés első félidejében sérült meg és a szünetben le kellett cserélni. Azóta nem rúghatott labdába, sérülése pedig az előzetesen gondolnál komolyabb és komplikáltabb beavatkozásokat igényelt – írja az NB II-es klub hivatalos oldala.

– Kezdek jobb erőállapotban lenni, de azért még szükségem van egy kis időre – nyilatkozta a klubhonlapon a korábban az NB I-es DVTK-nál, Budapest Honvédnál, Puskás Akadémiánál és Mezőkövesdnél is megforduló labdarúgó. – Először eltávolították a bokámnál letört csontdarabokat, ami önmagában nem számít egy kimondottan súlyos műtétnek. Csakhogy az orvosoknak le kellett vésniük a sarkantyú-csontomat, ez a seb pedig rendkívül lassan gyógyul.

Nagyon hosszú volt az elmúlt négy hónap, lelkileg is megviselt, hiányoztak a társaim, ugyanakkor rengeteg segítséget kaptam.

A legfontosabb az, hogy az operáció jól sikerült, a probléma megoldódott, most már csak a visszatérés lebeg a szemem előtt.

A 32 éves labdarúgó egyelőre még nem kapcsolódhatott be a labdás gyakorlatokba, az Uzsoki Kórházban dr. Szilágyi György csapatorvos felügyelete mellett végzett gyógytornát követően most Balogh Barna erőnléti edzővel erősítő feladatokkal készül a visszatérésre.

– A terv az, hogy a szlovéniai edzőtáborban már a csapattal tudjak edzeni, illetve futni. Az egyenes irányú, lendületes futás már megy, az irányváltások majd ezután következnek. Persze nagyon várom a labdát és a játékot is. Imádok futballozni, amíg bírják a lábaim, szeretnék a pályán lenni és sikeresen szerepelni a BMTE-vel – mondta Gohér, aki hozzátette, ha minden jól alakul, augusztusban Csizmadia Csaba vezetőedző rendelkezésére állhat.