Major Norbert, az NB III-as Ajka támadója a szombati edzőmérkőzésen rúgott egy mesterötöst a Nagykanizsának az 5-1-re megnyert mérkőzésen, a 75. percben azonban súlyosan megsérült.

Major a 60. percben szerezte ötödik találatát, akkor úgy tűnt, élete meccsét játssza, – még ha csak felkészülési mérkőzésről is van szó – negyedórával később viszont már járni sem tudott.

– Itthon fekszem, pár napig nem állhatok a lábamra – kezdte Major Norbert a csakfoci.hu-nak. – Felugrottam egy felrúgott labdára, de rosszul értem földet, reccsenést hallottam, azonnal tudtam, hogy nagy a baj. Ölben vittek le, majd bevittek a veszprémi kórházba, ahol megállapították, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem. Az orvosok szerint egy-másfél hónapot kell kihagynom, valószínűleg a bajnokság első két-három meccsén nem léphetek pályára. Nincs szerencsénk mostanában, Nagy Krisztián a csapat másik támadója a Paks elleni edzőmeccsen eltörte a lábát.

A két támadó ősszel összesen kilenc gólt szerzett, így nem lesz könnyű őket pótolni.

A Kis Károly vezette Ajka a 3. helyen áll az NB III Nyugati csoportjában, négy ponttal lemaradva a Kaposvártól és az Érdtől.