Mint ismert, a QPR elleni második bajnoki mérkőzésén szenvedett bokasérülést a Bristol City és a magyar válogatott alapembere, Nagy Ádám, akivel kapcsolatban az is felmerült, hogy 6 hetet kell kihagynia, ám honlapunk már múlt héten úgy értesült, hogy a neves specialista által elvégzett vizsgálat sokkal pozitívabb eredményt hozott, mint ahogyan azt várni lehetett, és arra is van esély, hogy 3 héten belül ismét pályára léphet.

Hétfőn az is kiderült, hogy Marco Rossi nevezte őt a Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre és a Szlovákia elleni Eb-selejtezőre készülő keretbe, a szövetségi kapitány pedig bízik abban, hogy a középpályás hadra fogható lesz a rendkívül fontos tétmeccsen.

– A sérülés utáni estén beszéltem vele először, nagyon le volt törve, nem látta annak a lehetőségét, hogy belátható időn belül játszhat, de az utóbbi beszélgetéseinkből ítélve bizakodó, úgy látja, hogy pályára léphet. Mindent meg fognak tenni a fizioterapeutáink is, hogy Nagy pályára léphessen – nyilatkozta Telkiben Marco Rossi.

A középpályás sérülésével kapcsolatban angliai edzője, Lee Johnson is pozitívan nyilatkozott a Bristol City hivatalos oldalán.

– Ádám sérülése jól néz ki, ennek nagyon örülök. Sokkal jobban mozog, nincs már olyan rossz állapotban  bokája. Válogatott meghívót is kapott, valamint megnéztük mi is őt az edzésen, de a szombati bajnokin még túl korai lenne a visszatérése.

Az a terv, hogy a válogatott második mérkőzésén már pályára léphet, utána pedig a Stoke elleni mi is számíthatunk a játékára

– mondta a szakember.