Csütörtökön este honlapunk is beszámolt arról, hogy az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya, Willi Orbán a Wolfsburg ellen megnyert Német Kupa-mérkőzésen térdsérülést szenvedett. A 26 éves középső védő bal térde egy kitámasztás során megbicsaklott, bár lábra tudott állni, mégis fájdalmak közepette, az orvosi stáb segítségével bicegett az oldalvonal mellett.

A meccs után elmondta, súlyos sérüléstől tart, így elképzelhető volt, hogy kihagyja a Wales-elleni sorsdöntő Eb-selejtezőt.

Kicsit fáj, de azért tudom mozgatni. A meniszkuszom egy kissé megsérült érzésem szerint. Külső behatás nélkül, forduláskor a bal lábamon volt a testsúlyom, majd egy szúró fájdalmat éreztem. Korábban már volt hasonló sérülésem – mondta Orbán, aki csütörtökön kora délelőtt MR-vizsgálaton vett részt.

Az RB Leipzig hivatalos oldalának tájékoztatása szerint

a rutinos játékos sérült testrészét nem kell megműteni, mivel nem szenvedett komolyabb térdsérülést, így várhatóan a magyar válogatott novemberi mérkőzéseire már bevethető állapotban lesz.

Ennek értelmében Orbán kihagyja a Mainz és a Hertha elleni bajnokit, valamint a Zenit Szentpétervár elleni BL-csoportmeccsen sem játszhat jövő kedden.

A válogatott alapembere súlyos sérüléstől tart: “Kicsit fáj, de…” – ez történt vele