Másfél héttel ezelőtt, a QPR elleni bajnokin rúgták fejbe kíméletlenül labdával az angol másodosztályú Bristol City középpályását, Nagy Ádámot, akit lecserélését követően azonnal kórházba szállítottak, majd a klubhonlap akkori közleménye szerint az agyrázkódást szenvedő középpályást végül másnap engedték ki a kórházból.

A klubnál ezt követően betartották a fejsérülésekre vonatkozó hatnapos protokollt, amit a labdarúgó szövetség az ilyen esetekre írt elő, így a magyar válogatott játékos kihagyta a Birmingham elleni hétvégi találkozót, a legfrissebb hírek szerint viszont Nagy hétfőtől újra edzésbe állt és a társakkal készül.

– Hétfőtől velünk edzenek, de labdába egyelőre nem fejelhetnek az egészségük hosszútávú megőrzésének érdekében – kezdte a klubhonlapnak adott nyilatkozatát Nigel Pearson vezetőedző az egyaránt fejsérülést szenvedő Nagy Ádámmal és Zak Vynerrel kapcsolatban. – Nagyon tudatosan bánunk velük és mindannyian várjuk, hogy mindketten újra pályára lépjenek. Pozitív karakterek, ugyan a hétvégén kimaradtak a keretből, de természetesen nagyon örültek a csapattársaik sikeréhez, ami fontos szempont a csapat fejlesztésében.

A Magyar Labdarúgó Szövetség múlt heti tájékoztatása szerint a válogatott légiósai  a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a telki összetartásra, így Nagy Ádám a szombati találkozója után indul útnak Angliából.