Korábban beszámoltunk arról, hogy Devecseri Szilárd, a Haladás háromszoros magyar válogatott hátvédje súlyos sérülés szenvedett a Kisvárda elleni MOL Magyar Kupa-nyolcaddöntő mérkőzésén. A klubhonlap tájékoztatása szerint a rutinos, 31 éves játékosnak elszakadt a bal lábában az Achilles-ina, szerda este a Markusovszky Kórházban megműtötték. Előreláthatólag körülbelül féléves kihagyás vár rá.

Egy jobb oldali szabadrúgásból jött a labda a kapu elé, sikerült elfejelnem a berobbanó támadó elől, aki viszont – már nem emlékszem pontosan – vagy megrúgott, vagy rám lépett, ahogy földre értem. Hozzáteszem, nem szándékos mozdulat volt a részéről, nagy volt a tumultus, mindketten a labdát figyeltük.

Óriási, tompa fájdalmat éreztem, és amikor megpróbáltam levenni a cipőm, láttam, hogy lötyög a bal lábam – tudtam, nagy baj van.

Jött a masszőr és az orvos, csak annyit kérdeztek: öltöző vagy kórház? Mivel utóbbi mellett döntöttem, mentővel bevittek. Megröntgeneztek, majd a felvétel láttán toltak is a műtőbe, elszakadt ugyanis az Achilles-ínam. A műtét rendben ment, éjszaka viszont egy szemhunyásnyit sem aludtam. Mikor reggel óvatosan felálltam – rá persze nem állhatok – ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Csütörtök délelőtt hazaengedtek. A rehabilitáció három-négy hónap, utána kezdhetek el mozogni, az orvosok szerint szeptemberben futballozhatok újra. Remélem, kicsit túloztak, és hamarabb visszatérhetek. Rengetegen kívántak jobbulást, ettől azért most már sokkal jobb a hangulatom – mondta Devecseri a haladas.hu-nak, aki az idei szezonban 18 mérkőzésen lépett pályára az NB II-ben.