A francia támadó a Valladolid otthonában 1–0-ra megnyert találkozón a RAC 1 rádióállomás szerint kisebb sérülést szenvedett, míg a Mundo Deportivo sportnapilap azt írta, hogy emiatt vélhetően ki kell hagynia a csütörtöki, Osasuna, valamint a vasárnapi, Alavés elleni bajnoki találkozót.

Vasárnap délelőtt a Barcelona a hivatalos felületein megerősítette, a francia támadó combizomsérülést szenvedett.

A szombati összecsapáson Griezmannt a szünetben cserélték le – a helyére Luis Suárez állt be -, addigra már kialakult a későbbi végeredmény.

A tavaly nyáron szerződtetett Griezmann – aki a Barcelona legutóbbi három bajnokiján kezdőként szerepelt – azon kevés játékosok egyike volt a katalánok keretében, akire eddig minden meccsen számíthatott a szakmai stáb, mivel sérült és eltiltott sem volt. A 29 éves támadó a szezonban 46 találkozón 15-ször talált be, és csak a Sevilla elleni bajnokin maradt a kispadon.

A tabellán második helyen álló Barcelona szombati győzelmével ismét egypontosra csökkentette hátrányát az éllovas Real Madriddal szemben, a fővárosiak azonban egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mert a 36. fordulóban csak a hétfői játéknapon lépnek pályára. (MTI)