Egy kis ideig biztosan várnia kell pályafutása újabb mérföldkövére Kádár Tamásnak, aki sajtóhírek szerint sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az Olekszandrija elleni bajnokit vasárnap.

Az isport.ua értesüléseit a kijeviek vezetőedzője, Olekszij Mihajlicsenko is megerősítette.

Valószínűleg tíz napra elveszítettük Kádárt, miután pénteken izomsérülést szenvedett – árulta el az 56 éves szakember, aki emellett elégedett volt a magyar védőt helyettesítő Shabanov és Popov játékával.

Shabanov és Popov mindketten jó mérkőzést játszottak, nagyon sokat küzdöttek és a párharcokat megnyerték. Tény, hogy az ötödik mérkőzésünket 1-0-ra megnyertük, de ezt el kell érnünk. A labdarúgásban az eredményesség a védekezésnél kezdődik, és ezután lehet csak támadásokat építeni. Arra törekszünk, hogy az ellenfél a legkevesebb pontot szerezze meg. Ma (vasárnap – a szerk.) ez működött – mondta Mihajlicsenko a klub hivatalos honlapjának.

A Kádárt nélkülöző kijeviek nehéz hónap elé néznek, hiszen előbb október 24-én a Köbenhavn ellen játszanak az Európa Liágban, majd három nappal később a Karpaty Lvivvel, valamint a hónap végén, október 30-án a Sahtar Doneckkel mérkőznek meg az ukrán kupa nyolcaddöntőjében.

Kádár 2017 telén igazolt a lengyel Lech Poznantól a Dinamo Kijevhez, ahol eddig 99 tétmeccsen játszott, egy gólt szerzett és öt gólpasszt jegyzett.

Meglepő helyre igazolhat

Korábban honlapunk is beszámolt ukrajnai lapinformációkra hivatkozva, hogy távozhat a Dinamo Kijev együttesétől a fővárosi gárda magyar válogatott védője, Kádár Tamás. Állítólag 5 millió euróért szerződtetné a kínai élvonalban szereplő és ott a 13. helyen álló Hebei China Fortune.