A Real Betis-AC Milan Európa Liga-rangadó 79. percében, 1-1-es állásnál történt a sajnálatos baleset: a kontra megelőzése végett hátrasprintelő Franck Kessié csak a labdát figyelve ugrott a levegőbe, így nyújtott lábbal repült bele csapattársába, a fejelni készülő Mateo Musacchióba. A védő rövid időre az eszméletét is elvesztette, végül hordágyon hagyta el a pályát.

Az olasz futball legtájékozottabb bennfenteseként ismeretes Gianluca Di Marzio szerint az argentin válogatott játékos a mérkőzés után a saját lábán hagyta el az öltözőt, és a társaknak egy “jól vagyok”-kal jelezte, hogy nem fenyegeti komolyabb veszély a brutális ütközés után.

Ezt az értesülést erősíti meg Gennaro Gattuso vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata is:

Musacchio jól van. Dél-amerikai, kemény legény, reményeim szerint a vasárnapi (Juventus elleni – szerk.) mérkőzésre teljesen fel fog épülni.

A döntetlenre végződő találkozón egyébként Hakan Calhanoglu, és Patrick Cutrone is kisebb sérülést szenvedett, ami Higuaín, Strinic, Biglia, Caldara és Bonaventura elvesztése után komoly aggodalomra adhat okot a listavezető ellen készülő milánóiaknak.

A mérkőzés összefoglalója (Musacchio sérülése 5:50-től):