Tavaly novemberben, a Kisvárda elleni bajnoki hajrájában szenvedett bokaszalag-sérülést a Budapest Honvéd játékosa, Eppel Márton, s bár előzetesen azt remélték a klubnál, hogy a tavaszi szezon elején már bevethető állapotban lesz a válogatott támadó, a felépülése a tervezettnél hosszabbra nyúlt.

Sajnos a fájdalmak nem múltak el teljesen, a sérült testrészt több specialista is megvizsgálta, hogy megtalálják a legjobb gyógymódot, s így végül a vártnál hosszabb rehabilitációs folyamatra volt szükség a visszatéréshez. Eppel Márton és bokája mostanra viszont már egészséges, a 29 esztendős támadó újra a csapattal tréningezhet, ami azt is jelenti, hogy hamarosan visszatérhet a pályára – olvasható a honvedfc.hu-n.

– Nagyon hiányzott már a foci, jól éreztem magam – sóhajtott fel a keddi edzést követően Eppel Márton. – Hosszú volt a kihagyás, jó volt újra labdához érni, a csapattal edzeni, szerencsére a bokám is jól bírta a gyakorlást. Pörgős volt a játék, sok irányváltoztatással, jó kis mélyvíz volt ez, de szerencsére jól bírta a lábam. A harmadik percben kaptam egy rúgást, de nem éreztem fájdalmat, bízom benne, ahogy egyre nagyobb lesz a terhelés, úgy rázódok vissza a normál kerékvágásba. Azonban azt is tudom, hogy türelmesnek kell lennem magammal szemben, ez talán a legfontosabb ebben a helyzetben. Szeretnék minél előbb játszani, ha negyedórát kapok, annak is örülni fogok. Hogy mikor tudok újra 90 percet futballozni, azt egyelőre nem tudom megjósolni, de az biztos, nyáron szükségem lesz majd egy jó felkészülésre, hogy ismét jó formába kerüljek. Addig pedig az edzések után külön futóprogramom van, otthon is végzek extra edzéseket, mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb a lehető legjobb állapotba kerüljek.

Nemcsak Eppel Márton rehabilitációja halad jól, hiszen Bőle Lukács már futó- és labdás edzéseket végezhet, a télen szárkapocscsont-törést szenvedő Horváth András is fokozatosan kaphat nagyobb és nagyobb terhelést, míg a koronavírusból lábadozó Baráth Botond továbbra is szigorú orvosi kontroll mellett készül.