Egyre több első- és a másodosztályú német csapat kezdi meg a héten a felkészülést a tavaszi idényre. A Bundesliga 2-ben érdekelt VfL Bochum már hétfőn visszatért az edzőpályára, azonban másnapi tréningen magyar szempontból sajnálatos dolog történt.

Az ikz-online.de beszámolója szerint Novothny Soma egy támadás során megsérült, ezért kihagyja a szombaton esedékes Darmstadt elleni bajnoki mérkőzést.

Lövésre vállalkozott, majd utána észrevette, hogy meghúzta a combját. Valószínűleg nem játszhat majd a Darmstadt ellen – nyilatkozta szűkszavúan a lapnak Thomas Reis vezetőedző.

Novothny idén szeptemberben igazolt a Bochumhoz, az azóta eltelt három hónap alatt összesen 6 tétmeccsen játszott, és egy gólt szerzett. Az első németországi találata után elmondta, hamar beilleszkedett új klubjába.

Voltak olyan csapattársak, akik már az első perctől segíteni tudtak Azóta ebben a másfél-két hónapban nagyon sok németórám is volt. Külön odafigyelek erre, próbálok minél többet tanulni. Úgy érzem, nagyon tisztelik és látják is, mert sokszor próbálkozok németül kommunikálni. Hamar befogadtak – jelentette ki az egykori Újpest-csatár.