Ugyan mind az öt eddigi NB I-es bajnokin pályára lépett a most futó szezonban – ebből háromszor kezdőként – a MOL Fehérvár FC védője, Fiola Attila, a 29 éves védőt a válogatott szünetben megoperálták íngyulladás miatt – derült ki a Vidi klubhonlapjáról.

– Fiola Attilát kedden Barcelonában megműtötték. Az esetében nem egy konkrét sérülésről van szó, hanem egy krónikus, elhúzódó folyamatnak az eredményeképp kialakult íngyulladásról. Az előző szezonban hármas terhelést kapott játékosunk (bajnokság, Európa Liga és válogatott), de már ezt megelőzően is jelentkeztek ezirányú tünetei. Az elmúlt időszakban állandó kezelésre szorult, ezért kellett az operáció mellett dönteni. Az artroszkópos térdműtét jól sikerült, jövő héten már elkezdheti a rehabilitációt Fiola Attila, a teljes felépülés körülbelül hat-nyolc hetet vesz majd igénybe – mondta a klubhonlapon Dr. Kovács Tibor.

A csapatorvos megjegyezte, azért a mostani időszakot választották a beavatkozás időpontjának, mert most veszítik a legkevesebb időt, hiszen két hét szünet van a bajnokságban.