Nyári keresztszalag-szakadása óta a labdával sem sűrűn találkozhatott, pláne ritkán edzhetett Futács Márkó, a Hajduk Split magyar válogatott támadója, akit augusztus végén meg is műtöttek, majd Portugáliában és klubjánál végezte a rehabilitációját.

Azóta folyamatosan haladt visszatérése felé, klubjánál decemberben úgy nyilatkoztak, hogy a vártnál sokkal jobban is alakultak a dolgok, és hogy a csatár kora tavasszal már csapata rendelkezésére állhat majd.

Egy friss hír és videó szerint fontos mérföldkőhöz érkezett Futács gyógyulása és erősítése: a Törökországban készülő Hajduk hivatalos honlapja arról számolt be, hogy a horvát bajnokság legutóbbi gólkirálya visszatérhetett az edzésekre, igaz, egyelőre egyénileg, de már a labdával tréningezhetett, Ivo Katušić erőnléti edző felügyelete mellett, és brazil csapattársa, Gustavo Carbonieri társaságában, ami nagyon fontos pillanatot jelent rehabilitációjában. Hozzáteszik, hogy a magyar támadó a reméltnél gyorsabb haladásában a játékos rendkívüli motiváltsága is komoly szerepet játszott.

Mint ismeretes, Futács magyar csapattársat is kapott a napokban, hiszen a spliti együttes megszerezte kölcsönben Lengyelországból Gyurcsó Ádámot.