Megrázó őszinteséggel mesélt arról az osztrák élvonalbeli Red Bull Salzburg hivatalos oldalán Szoboszlai Dominik csapattársa, Patrick Farkas, hogy az október végi Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti egyik edzésen stroke-ot kapott. A magyar gyökerekkel is rendelkező védő október 21-én esett össze a salzburgiak edzőpályáján, a klub pedig egészen az előző hétvégéig hallgatott a történtekről.

– Nincs mit titkolnom, mindenkinek tudnia kell, hogy mi történt velem. Stroke-ot kaptam, vérrög került az agyamba.

A saját testem foglya voltam, hiába akartam mozogni, nem tudtam. Sejtettem, hogy mi történik velem, és egy pillanatra azt gondoltam, hogy eljött a vég

– emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra Farkas, aki 20 percig mozdulni sem tudott az összeesése után.

A dolgok hamar jóra fordultak, miután gyorsan megkapta a megfelelő orvosi ellátást, az előző napokban, két hónappal a stroke után pedig már el is kezdhette az edzéseket.

– Véglegesen le akarom zárni magamban ezt a történetet. Azért is, mert hosszas kutatómunka után egyetlen profi sportolót nem találtam, akinek hasonló esete lett volna. Ha mégis valaki volt már ilyen helyzetben, vegye fel velem a kapcsolatot. Szeretnék más embereknek segíteni és megmutatni nekik, hogy újult erővel fel tud állni ebből – idézi az ESPN Farkast.