A bajnokságban, 10 ponttal sereghajtó Haladás a klubhonlapján közzétett közleményben tudatta, hogy Jagodics Márk a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén, a kapus Gyurján Márton pedig a keddi visszavágón sérült meg. Mindkét játékos hetekre kidőlt.

A mezőkövesdi Magyar Kupa-mérkőzésen szúró fájdalmat éreztem a jobb combomban, ám nem gondoltam, hogy komoly gond lehet, ezért nem kértem cserét, végigjátszottam a találkozót.

A fájdalom viszont később sem múlt el, így megvizsgáltak, kiderült, három milliméter hosszan beszakadt a combhajlító-izmom. Azóta egy hét már eltelt, rehabilitációra, fizioterápiára járok, a masszőrök kezelnek.

Jövő héten elkezdhetek szobabiciklizni, kocogni, majd – attól függ, milyen gyorsan gyógyulok – újabb 8-10 nap elteltével már edzhetek. Úgy tervezem, hogy a március 16-i, FTC elleni idegenbeli mérkőzésen térek vissza a pályára – mondta a vasiak 26 éves védőként és védekező középpályásként is bevethető játékosa, Jagodics Márk a haladas.hu-nak.

Az első félidőben egy hazaadást rúgtam vissza a mezőnyben, de mielőtt még labdához értem, éreztem, hogy a jobb combomban elpattant valami – mondta a 23 esztendős kapus, Gyurján Márton. – Üzentem Rózsa Dánielnek, hogy menjen el melegíteni, mert lehet, hogy nem tudtom folytatni a játékot.

Még tíz percig a pályán voltam, de mivel a fájdalom nem múlt, cserét kértem. Egyelőre a masszőrök kezelnek, csütörtökön megyek ultrahangos vizsgálatra, nagy valószínűséggel elszakadt a combfeszítő-izmom.

Ez a szakadás méretétől függően többhetes kihagyást jelent – nyilatkozta a 23 éves kapus, Gyurján Márton a klubhonlapnak.

Két alapember is sérült

A haladas.hu tájékoztatása szerint a vállműtéten átesett egyszeres válogatott bal oldali védő, Bosnjak Predrag tavasszal nem játszhat és a bokaszalag-húzódást szenvedett 63-szoros válogatott támadó Priskin Tamás visszatérésére is heteket kell még várni.