Egy hét alatt két súlyos sérülést is okozott a Diósgyőr játékosa, Dejan Karan. A futballista a 24. fordulóban a Honvéd ellen a középpálya közepén ugrott fel, és úgy találta el a kispesti Eppel Mártont, hogy annak szétszakadt a füle. A csatár szerint nem volt véletlen az eset.

Ahhoz túl magas vagyok, hogy véletlenül találkozzak az ellenfél könyökével. Ehhez képest Dejan Karan nemhogy piros, még sárga lapot sem kapott. Lüktetett a fülem, a félidőben fájdalomcsillapítót vettem be, hogy folytathassam a játékot

– mondta Eppel a lefújás után a Nemzeti Sportnak.

Karan vs. Eppel (az M4 Sport felvétele)

 

A mögöttünk hagyott fordulóban Karan szintén keményen találkozott az ellenfél egyik labdarúgójával. Ezúttal Michael Rabusic volt a szenvedő fél – szintén a félpályánál. A cseh labdarúgót le is kellett cserélni. A Haladás honlapjának tájékoztatása szerint az MRI-vizsgálat kimutatta: Rabusic sípcsontja a boka részén eltörött. A támadó lábát térdig begipszelték, három hétig csak mankóval közlekedhet, aztán újabb három hétig rögzítőkötést hord: hat hétig tehát biztosan nem futballozhat.

Ami még érdekesség, hogy Karan a két esetért összesen egy sárga lapot kapott. Az Eppellel szembeni szabálytalanságért Erdős Józseftől nem kapott semmilyen lapot, míg a Rabusic elleni lábtörésért sárgát adott neki Karakó Ferenc.

Karan egyébként köztudottan a harcos, kemény játékosok közé tartozik az NB I-ben, amivel nincs is gond, hiszen ez sokszor erény, de az utóbbi két hét mérlege azért azt mutatja, hogy a védőnek is illene jobban tekintettel lenni játékostársaira.