Szerdán megírtuk, hogy a Komárom-DAC Szlovák Kupa-mérkőzésen a dunaszerdahelyiek két játékosa, Andrej Fábry és Sainey Njie fejelt össze szerencsétlenül. A gambiai középpályást hordágyra tették, majd a mentőautóban próbálták ellátni, de a fejsérülése olyan súlyos volt, hogy mentőhelikopterre volt szükség, amely a kórházba szállította Njiét.

A DAC csapatorvosa, Fegyveres Zsolt számolt be másnap a 20 éves játékos állapotáról.

– Sainey stabil állapotban van az érsekújvári kórház baleseti sebészetén. Több neurológiai vizsgálaton is átesett, szerencsére ezek nem erősítették meg az agyrázkódást. Felmerül a homlokcsont törésének gyanúja, de ezt csak a CT vizsgálatok eredményei alapján fogjuk megtudni. Ezután döntenek a további kezelésről és arról, hogy szükség lesz-e műtétre – mondta Fegyveres Zsolt csapatorvos.

Röviddel Njie sérülését követően Mateus Brunetti is fájdalmas arccal hagyta el a játékteret.

– Mateus a tegnapi meccsen térdsérülést szenvedett. A mai ortopédiai kivizsgálás után magnetikus rezonancián is részt vett, ami szerencsére nem bizonyított szalagsérülést, és a meniszkusza is rendben van. Várhatóan négy-hat hét kihagyás vár rá – tette hozzá Fegyveres doktor.

Interjú: „Nem biztos, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral külön harcot kell vívnunk” – a Puskás Akadémiát élcsapattá tévő klubigazgató a sikeres igazolások receptjéről és a magyarosításról