Egészségügyi szempontból nem kezdődött könnyen a Budapest Honvéd számára a 2019–2020-as szezon, hiszen az ausztriai edzőtábor során Mohamed Mezghrani keresztszalag-szakadást szenvedett, míg Nagy Gergő egy makacs gyulladás miatt hagyott ki edzéseket, s rajtuk kívül is akadtak hiányzói a kispestieknek. A sérültek állapotáról a klubhonlap egy összegzést tett közzé, amelyben Szilágyi Ágnes gyógytornász, a Honvéd rehabilitációs vezetője volt a kispestiek segítségére.

Mohamed Mezghranit keresztszalag-szakadása után Dr. Toman József megoperálta, a jobb oldali védő pedig a Sportkórházban elkezdte a rehabilitációját. Lefkovits Robinak a kereszt- és az oldalszalagja is elszakadt, egyelőre még nem dőlt el, hogy itthon, vagy Izraelben végzik az operációt, ettől függetlenül folyamatosan figyelemmel kísérik a vele történteket, a klubtól minden támogatást megkap – írja a honvedfc.hu.

Kovács Nikolasz részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, a rehabilitációja a vártnál jobban halad, s ha így halad tovább az előzetesen prognosztizált hathetes kihagyás is rövidülhet. Gazdag Dániel a DVTK elleni találkozón szenvedett bokasérülést, a szalagok rendben vannak, jelenleg kezeléseken vesz részt, hamarosan visszatérhet.

Änis Ben-Hatira térdsérülését követően a klub engedélyével Németországban végzi a rehabilitációját, a tervek szerint hamarosan visszatérhet. Nagy Gergő a héten már futóedzéseket is végzett, amelyre jól reagált a szervezete, s egyre közelebb kerül ahhoz, hogy újra a csapattal gyakoroljon.

Szendrei Norbert bokasérülését követően a múlt héten kezdte el az edzéseket, míg Horváth András szerda óta gyakorol a csapat teljes értékű tagjaként, fokozatosan növekvő terhelés mellett.

Szendrei és Horváth visszatérése jó hír, Kesztyűs Barna viszont kisebb húzódást szenvedett az egyik hétközi edzésen, így Lefkovits Robi, Mohamed Mezghrani, Kovács Nikolasz, Gazdag Dániel, Nagy Gergő és Änis Ben-Hatira mellett ő is kihagyni kényszerül a vasárnapi paksi partit.

A Paks-Honvéd találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik.