Nemrég estél ki a csapatból műtét miatt. Soha nem jön jókor egy sérülés, de most a bajnoki hajrá előtt talán ez hatványozottan igaz.

–  Csütörtökön estem át a műtéten, amire egy porcleválás miatt volt szükség – kezdte Zsiga Ervin a csakfoci.hu-nak. – A fizioterapeutánk szerint négy hetet biztosan ki kell hagynom, ami azt jelenti, hogy az utolsó négy meccsen már bevethető állapotban leszek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Balmaz rehabilitációs részlege nagyon magas szintű, rengeteg géppel felszerelt, így minden adott ahhoz, hogy a térdem újra a régi legyen és minél előbb visszatérjek.

Nincs szerencséd a bajnokságok végével…

 – A sérülések miatt valóban nincs. Tavaly bokaszalag-szakadás miatt kellett kihagynom több hónapot, az utolsó öt meccsen tudtam ismét játszani, aztán a legutolsó mérkőzésen sikerült győztes gólt szereznem a Kisvárda ellen, ami feljutást jelentett. Az mindenért kárpótolt. Most sem bánnám túlságosan, ha a végére maradna a csattanó.

——————————————————————————————————————————————————

A Balmaz az Endo Plus Service Kft-nek köszönhetően európai szintű rehabilitációs központot rendezett be, felső kategóriás gépekkel. Mindez azt jelenti, hogy a prevencióra, valamint a sérülések utáni megfelelő rehabilitációra is sokkal nagyobb hangsúlyt tudnak fektetni a csapatnál. Az Endo Plus Service Kft. itthon piacvezető az orvosi műszerek, kórházi anyagok és eszközök forgalmazásában, és hosszú évek óta szerves része a hazai sportnak. A cég több csapatot segít, ráadásul most már egyes játékosok számára is elérhetőek a készülékeik, azaz aki akarja, saját maga is tehet a mielőbbi felépüléséért, illetve a sérülés megelőzése érdekében is.

——————————————————————————————————————————————————-

A bajnokság előtt nagyon sokan leírtak a Balmazt, de még szezon közben is titeket tartottak az egyik biztos kiesőnek. Ez nem zavart téged?

– Ehhez már hozzászoktunk az NB II-ben is. Ott az idény előtt még az első tízbe sem vártak minket, aztán a második helyen feljutottunk. Amit eddig elértünk, az már most nagy szenzáció.

Ne felejtsük el, hogy tavaly ilyenkor az akkori újonc, Gyirmótnak már csak matematika esélye volt a bennmaradásra, míg nekünk abszolút reális sanszunk van erre. Biztos vagyok benne, hogy a Balmazújváros NB I-es marad.

Ki fog kiesni?

 – Azt nem tudom, de az egészen egyedülálló, hogy az NB I csapatainak fele még veszélyben van. Az elkövetkező öt meccsünkből négyet a közvetlen riválisainkkal fogunk játszani. Ezeken a találkozókon nagyon élesnek kell lennünk és jó lenne lehetőleg mindent megnyerni, ami persze nem lesz könnyű, hiszen a vetélytársak sem akarnak kiesni.

Csapattársaid szerint sokan lenéztek titeket. Ez téged, hogy érint?

– Nem csinálok belőle problémát, sőt, még motivál is. Kis csapatként sok ellenfélnek okoztunk már meglepetést és az a célunk, hogy a hátralévő meccseken is meglepjük a többieket.

Zsiga feljutást érő gólja:

Három éve kerültél Magyarországra. Mennyire volt nehéz a román bajnokság után megszokni az itteni közeget?

 – Romániában nagyon elromlottak a körülmények, előfordult több csapatomnál is, hogy hónapokig nem kaptunk fizetést. Mivel ezt meguntam, úgy döntöttem, hogy Magyarországra igazolok.

A román bajnokságban talán összességében több a képzettebb játékos, itt viszont erőszakosabb focit játszanak. Kellett vagy félév, mire beilleszkedtem, de aztán teljesen felvettem a ritmust.

Magyarként egyértelműen Magyarországon képzelem el a jövőmet, de hosszú távra egyelőre nem tekintek, most két dolog fontos: épüljek fel minél előbb és maradjunk benn az NB I-ben.