A 34 éves szlovák válogatott védő mindössze hat bajnokin futballozhatott a Haladásban, a hetedik fordulóban, március 16-án vívott FTC elleni idegenbeli összecsapáson elülső keresztszalag-szakadást szenvedett és véget is ért számára a bajnokság. Salátának korábban a másik térdében szakadt el az elülső keresztszalagja.

– A sérülés után szóba került, hogy ha nagyon megerősítem a térdem, akár még tudok futballozni műtét nélkül is, ám nem kockáztattam, inkább kés alá feküdtem – mondta Saláta Kornél a haladas.hu-nak. – Április 4-én műtöttek Dunaszerdahelyen, másnap reggel már hazamehettem. Két hétig feküdnöm kellett, a lakásban is csak mankóval közlekedhettem, az utcára pedig le sem mehettem. Múlt csütörtökön voltam kontrollon, levették a kötést, kivették a varratokat, az orvos azt mondta, próbáljak meg a saját lábamon, mankó nélkül sétálni. Noha érzem a térdem, ahogy a sebek húzódnak, nem fáj, rendesen tudok járni. Kedden érkeztem Szombathelyre, gyógytornára járok, ahol a térdemet tornáztatják, nyújtják. Egyelőre nem tudom 90 fokban behajlítani, az majd a következő lépés lesz – fokozatosan haladok. Jövő héten már vízbe is megyek, igaz úszni nem úszhatok, egyelőre csak tornáznom szabad. Egy hónap múlva pedig újabb kontrollra megyek. Mivel volt már ilyen sérülésem tudom mi következik, mire kell figyelnem, így jobban elviselem, hogy nem futballozhatok. Amikor a másik lábamon szakadt el a keresztszalag, a sérülésem utáni hatodik hónapban kezdtem el edzeni és a hetedikben játszhattam – most is elégedett lennék ezzel.

Saláta télen fél plusz egy évre szóló szerződést írt alá. Kérdés, lesz-e folytatás.

– Sérülésem után beszéltünk a vezetőkkel a folytatásról, ők akkor jelezték, ősszel is számítanának rám – jelezte Saláta.

A bajnokság végén ismét leülünk tárgyalni és ha meg tudunk egyezni – akár az NB II-ben is – szívesen futballozok a Haladásban. Persze bízom bent, hogy bennmaradunk az elsőosztályban, a szombati, kisvárdai meccset ehhez mindenképpen meg kell nyernünk. Az elmúlt hetekben odahaza is figyelemmel követtem a Haladás meccseit, nem lepett meg a jó szereplés, hiszen korábban is jól futballoztunk, megvoltak a helyzeteink, csak akkor elhibáztuk őket.

– Egy nagyon jó játékost és nagyon jó embert ismertünk meg Salátában, bízunk bent, hogy mihamarabb teljesen felépül – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Vélhetően augusztusban, szeptemberben játszhat ismét – számítunk rá a következő szezonban is.