Legutóbb tavaly decemberben, a III. Kerületi TVE elleni Magyar Kupa-találkozón lépett pályára tétmeccsen a Vasas egyszeres válogatott játékosa, Kleisz Márk. A fiatal labdarúgó a téli felkészülési időszakban is a szakmai stáb rendelkezésére állt, ám a bajnoki főpróba előtt combizom-sérülést szenvedett.

Eleinte csak egy kisebb sérülésre gondoltam… Éreztem, hogy futásnál húzódik a combom, olyan volt, mintha csak elfáradt volna az izom. A stáb tanácsára pihentettem a lábam, de az újbóli terheléskor – sprint közben – sajnos ismét ugyanazt a fájdalmat éreztem. Akkor már tudtam, hogy ez komolyabb sérülés lesz… – kezdte nyilatkozatát Kleisz a Vasas klubhonlapján.

Alapos és mindenre kiterjedő vizsgálatok következtek, a diagnózis pedig újabb kihagyást eredményezett Kleisz Márk számára.

– Az ultrahang-vizsgálat kimutatta, hogy részleges szakadás van a combizmomban, ami miatt 2-3 hetes pihenő várt rám. A kontrollt követően azonban már egészségesen folytathattam a tréningeket – emlékezett vissza honlapunknak 21 éves játékosunk, akinek nem volt szerencséje, hiszen 3-4 nappal később ismét megsérült a combizma sprint közben, ekkor pedig már az előzőnél is nagyobb volt a szakadás mértéke. Különböző terápiás – izomstimulációs, lézeres és mágneses – kezelésen vettem részt napi szinten, melyek a most kialakult járványhelyzet miatt szünetelnek, így jelenleg itthon végzem a szakmai stáb által összeállított, speciális feladatokból álló programot. Amint a koronavírus okozta egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik, esedékessé válik egy újabb kontroll, ami már – reményeim szerint – zöld utat ad a következő lépcsőfokhoz és a csapattal való közös munkához– zárta bizakodóan a vasasfc.hu-nak adott interjúját Kleisz Márk.