Csütörtökön kora este megtörtént a baj, amire senki sem számított: az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán térdsérülést szenvedett a Wolfsburg ellen 6-1-es sikerrel végződő Német Kupa-mérkőzésen. A 26 éves középső védő bal térde egy kitámasztás során megbicsaklott, bár lábra tudott állni, mégis fájdalmak közepette, az orvosi stáb segítségével bicegett az oldalvonal mellett Helyette Stefan Ilsanker állt be.

Kicsit fáj, de azért tudom mozgatni. A meniszkuszom egy kissé megsérült érzésem szerint. Külső behatás nélkül, 

forduláskor a bal lábamon volt a testsúlyom, majd egy szúró fájdalmat éreztem.

Korábban már volt hasonló sérülésem. Reggel tíz órakor MR-vizsgálaton fogok részt venni, utána többet fogunk tudni – mondta a meccs után 26 éves labdarúgó, aki hét évvel ezelőtt, a 2011/2012-es szezonban a Kaiserslautern játékosaként meniszkusz-sérülés miatt három hétig nem lépett pályára.

A fejét fogta a fájdalomtól – Fotó: Sportbuzzer

A lipcseiek válogatottja újságírói kérdésre válaszolva megpróbálta felidézni a vezető góljuk körülményeit, mely során az ő közreműködésével vétett öngólt a Wolfsburg holland bekkje, Jeffrey Bruma.

Nem tudom pontosan, hogyan került a kapuba a labda. De fontos találat volt, mivel sohasem volt ilyen könnyű megszerezni a vezető gólt – emlékezett vissza, majd kitért a Freiburg elleni vesztes bajnokira is, ahol egyesek hozzáállásával volt gond.

Az utóbbi időben sokat beszéltünk a hozzáállásról, és ezt a gólt abszolút megérdemelten szereztük – fogalmazott a csapatkapitány, miután a lipcseiek 6-1-re nyertek idegenben és jutottak tovább a nyolcaddöntőbe.

Légiósok: Megvizsgálták a Leipzignél Orbánt, ennyit kell kihagynia