Sérülések nehezítették hétköznap a Honvéd felkészülését a szombat esti Ferencváros elleni rangadóra. A kispestiek három kulcsjátékosukra biztosan nem számíthatnak, amiről a csapat fizioterapeutája számolt be.

Ikenne-Kingnek a térde fáj, edzeni sem tud a csapattal, Lovricnál szerencsére kisebb a gond, mint elsőre gondoltuk, de a Fradi ellen még biztosan nem tud játszani. A legjobban Nagy Geri hiányzik a középpályáról és még ő sem bevethető, úgyhogy sajnos sokan nem állnak rendelkezésre – mondta a klubhonlapnak Lajtaváry Buda.

A szakember azt is elárulta, hogyan tudja a játékosok gyorsabb regenerálódását.

Az apróbb folyadék felszaporulatokra – amik egy medvepuszi, zúzódás következtében keletkezhetnek – a jegelésen kívül gyógyszeres dunsztkötéseket alkalmazunk. Ezek segítenek az ödémák, hematómák felszívódásában. Ilyet használtunk Banó-Szabó Bence esetében is, amikor a Paks elleni mérkőzés első félidejében ápolnunk kellett, de Lanzafame is rengeteg rúgást kap az ellenfeleinktől, úgyhogy minden héten az első regeneráló edzés arról szól, hogy terápiás ultrahanggal és gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító krémekkel helyrehozzuk a srácokat – tette hozzá Lajtaváry.

A Honvéd a bajnokságban 30 forduló alatt 43 pontot gyűjtött, és a 4. helyen áll a bajnokságban, csak rosszabb gólkülönbséggel követik a harmadik helyezett Debrecent.