Szendrei Ákos az őszi idény során igazolt Paksról Dunaszerdahelyre és eddig két meccsen lépett pályára a Fortuna Ligában. A 18 éves támadó emellett az U19-es csapatban szerepelt és a korosztályos együttes mezében szenvedett súlyos sérülést.

Az U19 egyik bajnoki mérkőzésén Ákos egy komoly térdsérülést szenvedett. A kivizsgálások után – beleértve a mágneses rezonanciás vizsgálatot – első keresztszalag-szakadást diagnosztizáltunk a bal térdében, ami műtéti beavatkozást igényel. A felépülése várhatóan 6-8 hónapot vesz igényben – nyilatkozta dr. Fegyveres Zsolt, a DAC csapatorvosa.

Az időközben már a műtéten is átesett Szendrei elmesélte a klubhonlapnak, hogyan sérült meg és hogy hogyan tudja feldolgozni a történteket.

Úgy emlékszem, hogy mentem egy labdáért, beléptem az ellenfél játékosa elé, amikor kicsit megbillentett és elcsúszott a bal lábam. Sajnos rajta volt a testsúlyom és a térdem hátracsapódott. Még most is borzasztó számomra visszagondolni erre. (…) Testileg alig érzek valamit, a lábam ritkán fáj, bár 45 foknál jobban nem bírom behajlítani, mert feszül. A belső oldalsó szalag is sérült. Lelkileg már sikerült valamennyire feldolgoznom, hogy egy hosszú kihagyás vár rám. Tisztában vagyok vele, és nem szabad siettetnem, mert ebből százszázalékosan kell visszajönnöm, vagy még jobban. Sokat beszélgettünk a stábbal és az a célom, hogy ezt az időt a hiányosságaim fejlesztésével az előnyömre tudjam fordítani. Az a tudat visz mindennap előre, hogy ebből a rosszból is pozitívan tudok kijönni, mentálisan és fizikálisan is megerősödve. (…)

Inkább fejben nehéz, hiszen rengeteg mindenből marad ki az ember. Épp ez a legnehezebb része, mivel valószínűleg számomra ez a szezon már véget ért. Persze reménykedem, hogy az utolsó meccsekre még vissza tudok jönni. Ezen kívül számomra egy U19-es elitkör is elúszott, amit az első helyről sikerült kiharcolni a válogatottal. Ezek a dolgok kissé megviseltek, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem, fejben erősnek, mert a kemény munka, ami most vár rám, meg fog térülni. Egy hosszú, 6-8 hónapos kemény rehabilitáció vár rám.

4Erre fel kell készülnöm fejben és testbe egyaránt, hogy a letelte után top állapotban legyek és már csak a meccshiány visszaszerzése legyen hátra. Sajnos, ez történt, de ebből ki kell hoznom a maximumot – tette hozzá.

Kalmár 2022 elején térhet vissza

Szendrei már a második magyar játékos rövid időn belül a DAC-nál, aki súlyos sérülés miatt esik ki hónapokra. A csallóköziek karmestere, Kalmár Zsolt áprilisi, a nemzeti csapatnál elszenvedett térdszalag-szakadása után több műtéten esett át és a nyári Európa-bajnokságon sem lehetett ott. A középpályás januárban már teljes intenzitással tervez edzeni klubcsapatával, aztán februárban DAC-mezben, márciusban pedig már a válogatottban is újra pályára lépne.