Rendkívül súlyos sérülést szenvedett a Diósgyőr fiatal játékosa, Szabó Dávid, akit egy nemzetközi tornán ért a baj. Az eset után perceken át a földön fekve kellett várnia a mentősökre.

Jelenleg is zajlik a Future Talents Cup, amelyen környékbeli klubok képviselik magukat. A színvonalas, komoly presztízzsel zajló nemzetközi utánpótlás tornán ezúttal három magyar klub képviselteti magát: a Diósgyőr, az Újpest és a ZTE lép pályára az U17-es csapatával.

Kedden délelőtt a miskolciak az Újpesttel csaptak össze, és rögtön a mérkőzés elején súlyos sérülés történt: a DVTK 17-es számú játékosa, Szabó Dávid egy összecsapás után a földön maradt, és az első beszámolók szerint eltört a sípcsontja és a szárkapocscsontja.

Az igazán fájdalmas azonban az lehetett a sérült játékos számára, hogy a mérkőzésre a helyszínen nem biztosítottak mentőt, így meg kellett várni, amíg az megérkezett. A kiérkezésig, bő negyedórán át a fájdalmait átélve feküdt a játéktéren a fiatal játékos, aki többször is jól hallhatóan zokogva tudta csak elviselni azt.

Közben állt a játék, arról is vita alakult ki, hogy mennyiben volt ludas az Újpest fiatalja az esetben: a lilák edzője és a játékos, Tóth Olivér is próbálta bizonygatni, hogy az ő lábán is lehorzsolódott a bőr, így nem lehetett szó talpalásról.

Időközben aztán megérkeztek a mentők, és néhány perc alatt ellátták a földön fekvő játékost, akit nagy fájdalmak közepette tettek fel a hordágyra, majd elszállították a kórházba.

A meccset egyébként a miskolciak 3-1-re nyerték.

A súlyos sérülés

 

A játékost megtapsolták, miközben levitték a pályáról