Másfél hónapja, a Siófok elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett vállszalag-sérülést Birtalan Botond, a Vasas gólerős támadója. Augusztus közepén megműtötték a játékost, aki az angyalföldi csapat Balmazújváros elleni mérkőzésén már a kispadon ült.

 – Három héttel a műtét után már futottam, egy ideje pedig teljes értékű edzésmunkát végzek, szerencsére nincs panaszom. Jól sikerült a műtét, a rehabilitáció, valamint a Tecar terápia is felgyorsította a gyógyulásomat, ami jót tesz az izmoknak és a szalagoknak. Jelenleg 80-85 százalékos állapotban van a vállam – jelentette ki Birtalan.

A Tecar terápia

A Tecar kapacitív és rezisztív diatermiás terápiás készülék, mely a váltóáram elvén működik. A készülék kifejezetten alkalmas a gyulladásos problémák, izomfájdalom, izomletapadások, csont- és ízületi problémák kezelésére, a vele történő kezelés fájdalomcsillapító, illetve vérkeringést serkentő hatású, ennek eredményeképpen segít beindítani a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

A készülék hazai forgalmazója az Endo Plus Service Kft., amely itthon piacvezető az orvosi műszerek, kórházi anyagok és eszközök forgalmazásában, és hosszú évek óta szerves része a hazai sportnak. A cég több csapatot segít, ráadásul most már egyes játékosok számára is elérhetőek a készülékeik, azaz aki akarja, saját maga is tehet a mielőbbi felépüléséért, illetve a sérülés megelőzése érdekében is. Terápiás készülékek széles választékban a terapiashop.hu oldalon kaphatók.