Feljutásra készül a Kisvárda, amelynek egy pont is elég ahhoz, hogy NB I-es tagságát ünnepelje. Ezzel együtt a jelenleg második helyezett együttes győzelemmel érezné igazinak a sikert a Szeged 2011 ellen.

– Nagy várakozással tekintünk a mérkőzés elé, a kialakult helyzetet igyekeztünk kezelni a héten – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője, Kondás Elemér a klubhonlapon. – Meg is beszéltük, hogy min kell javítani a legutóbbi meccsen történtekhez képest, és csakis egy cél vezérel bennünket, hogy megnyerjük a vasárnapi mérkőzést. Igen, a győzelem a cél, bár tudjuk, egy pont is elég lehet, de a mi csapatunk minden mérkőzésen győzelemre játszik. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nagyon veszélyes ellenfél látogat hozzánk, amely a közelmúltbeli riválisainkhoz, a Doroghoz és a Kazincbarcikához hasonlóan a bennmaradásért harcol, ráadásul a mezőny egyik leghosszabb veretlenségi sorozatával rendelkezik, de azon leszünk, hogy ezt megszakítsuk, és magunknak valamit szurkolóinknak örömet okozzunk.

És bár a remélt feljutás az egész éves munka gyümölcse lehet, azért az lenne az igazi, ha győzelemmel tudnánk azt megünnepelni. De előre semmit nem akarunk elkiabálni.

Kisvárda: Ők öten hiányoznak

A Kisvárdának már csak azért sem lesz egyszerű a helyzete, mert öt játékosára sem számíthat.

– A bajnokság végére a soraink megfogyatkoztak, hiszen a hosszabb ideje sérült Vermes Krisztián, Délczeg Gergely és Gosztonyi András mellett Izing Martinra sem számíthatunk és Horváth Zoltán játéka is kérdéses. Nem vagyunk túl sokan, a keret így ugyanaz lesz, mint legutóbb, abból jelöljük majd ki a kezdő tizenegyet.