A magyar válogatottal ellentétben a görögök három ponttal kezdtek a Nemzetek Ligája C-divíziójának 3. csoportjában, Fortounis korai találatával verték idegenben Észtországot.

A csoport favoritjának tartott egykori Eb-győztes válogatott azonban elveszített legjobb játékosát, a Marseille-ben futballozó Kostas Mitroglou-t a tallinni mérkőzésen: a támadónak a bal bokája sérült meg egy belépőt követően és bár némi ápolás után visszatért a pályára, később cserét kért és az öltözőbe sétált az 50. percben.

A 30 éves csatár, aki 18 gólnál jár eddigi 66 meccsén a válogatottban – az OM előtt pedig a Benfica, a Fulham és az Olympiakosz mezét is viselhette –  görög sajtóhírek azonban nem kell, hogy kihagyja a keddi, Magyarország elleni Nemzetek Ligája-találkozót, amelyre zárt kapuk mögött kerül majd sor a Groupama Arénában. A közölt diagnózis szerint “csak” megrándult a bokája, nincs komolyabb sérülése.

Ugyanígy a szintén Észtországban megsérült Andreas Bouchalakis, az Olympiakosz középpályása is ott lehet majd a pályán a Rossi-csapat ellen.

Magyar gyász, a rémálom vége, finn fergeteg, megvédte Szalait a “szlovák” kapus – lapszemle