Mint ismert, a Ferencváros elleni bajnokin szenvedett térdsérülést a Szombathelyi Haladás védője, Saláta Kornél, akinek a kinyújtott jobb lábára esett rá Varga Roland, ezért a korábbi szlovák válogatott játékost a 66. percben le is kellett cserélni. A 34 éves labdarúgó az ujszo.com honlapnak adott interjújában elárulta, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így elkerülhetetlen a műtét, amire szerdán kerül sor egy dunaszerdahelyi magánklinikán.

– Remélem, ezúttal rövidebb lesz, de nem akarom elsiettetni a visszatérést – mondta Saláta arra a felvetésre, hogy két éve hét hónapot hagyott ki egy hasonló sérülést követően. – Sok függ majd a megfelelő rehabilitációtól is. Harmincnégy éves vagyok, még legalább két esztendőt szeretnék az élvonalban tölteni. Most talán a legrosszabbkor jött a kényszerpihenő, hiszen gyorsan beilleszkedtem, és a csapat kezdett belelendülni. Úgy érzem, igazoltam az elvárásokat, nagyon sajnálom, hogy a bajnokság hajrájában nem tudok segíteni a fiúknak. 

Interjú: “Priskinnel magyarul tanítgattuk a Slovan játékosait” – Salátát a Fradival és a Lokival is összehozták

Saláta arra is kitért, hogy nincs lényeges különbség a magyar és a szlovák élvonal között, de az NB I-ben a bírók jóval szigorúbbak a védőkkel szemben.

Olyan belemenésekért, amelyeket a Fortuna Ligában le sem fújnak, itt már sárga lapokat osztogatnak. Meg kellett szoknom, hogy Magyarországon egyértelműen a csatárokat védik a játékvezetők.

Salát reméli, hogy már szeptemberre harcképes lesz és hozzátette, jól esett a számára, hogy a sérülése ellenére a szombathelyi vezérkar a továbbiakban is számol vele.

– Jól érzem magam a Haladásnál, szurkolok a csapatnak, hogy kivívja a bennmaradást, de ha kell, az NB II-ben is segítek az együttesnek – zárta Saláta.