Leghosszabb sérülés

A Ferencváros rutinos válogatott középpályása, Gera Zoltán július 30-án, az NB I 3. fordulójában a Mezőkövesd ellen (5-0) szenvedett combhajlító izomsérülést. A 38 éves játékos sérült testrészét Finnországban megműtötték, csapata felkészülési időszakát is kihagyta betegség miatt. Jelenleg még a rehabilitációját tölti, már kilencedik hónapja nem bevethető.

Legpechesebb sérülés(ek)

Két és fél év alatt harmadjára szenvedte el ugyanazt a sérülést az Újpest szélsője, Simon Krisztián. A 26 éves játékos a Paks elleni (0-0) bajnokin ezúttal a bal térdében szakadt el a térdszalagja. Simont sikeresen megműtötték Belgiumban, legkorábban 6-8 hét múlva térhet vissza a pályára. Korábban kétszer is hasonló sérülést szenvedett az 1860 München színeiben, igaz, akkor a jobb térdében szakadt el a keresztszalagja.

Egy sérülés sosem jön jókor, de vannak időszakok, amikor különösen peches egy játékos. Ilyen Radó András, aki a nem túl sikeres ferencvárosi időszak után a Puskás Akadémiában szerette volna ismét felépíteni magát, azonban a 24 éves csatár röviddel a klubváltás után azonnal megsérült: a Budapest Honvéd elleni (0-2) meccsen egy becsúszó szerelést követően eltörte a lábát. Felépülése három hónapot vett igénybe.

Legvitatottabb sérülés

Az elmúlt hetek legvitatottabb sérülése egyértelműen Tőzsér Dániel és Tóth Bence esete volt a március 17-i Debrecen-Mezőkövesd (2-3) mérkőzésen. A kövesdiek középpályása a korábbi válogatott játékostól kapott egy csúnya rúgást, Tóth állítása szerint utóbbi szándékosan lépett oda neki. Tőzsér ezt visszautasította. Tóth azóta pihent, de már könnyített edzésmunkát végezhetett a héten.

Legbizarrabb sérülés

Kétségtelenül a Budapest Honvéd támadója, Eppel Márton szenvedte az idei szezon legbizarrabb sérülését a 24. fordulóban, a DVTK elleni meccsen. A válogatott csatárnak Dejan Karan könyököse után szétszakadt a füle – mindezt a közösségi oldalán is dokumentálta – majd a gyors ápolás után ő szerezte a csapata egyenlítő gólját. Eppel a csúnya sérülése után két nappal már a Debrecen elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn játszott fejvédőben, s egy jó darabig viselnie kell ezt a védőfelszerelést. Karannak egyébként volt még egy áldozata a napokban: az ő belépője után dőlt ki lábtöréssel a teljes szezonra Michael Rabusic most hétvégén. Karanra fegyelmi eljárás is vár, a DVTK védője egyébként pont ma elnézést kért a “sértettektől”.

Legijesztőbb sérülés(ek)

A Balmazújváros kapusa, Horváth László a Fradi elleni edzőmeccs 8. percében egy durva ütközés miatt maradt lent a földön. Eleinte azt gondolták, hogy a labda találta el, attól nézett ki úgy az orra, ahogy. Azonban a honlapunknak elmondta, hogy egy beadás után kivetődött, és elütötte a labdát, az ellenfél játékosa, Moutari viszont nem érte el azt, és sípcsonttal belerúgott. Horváth végül orrtöréssel megúszta az egészet, míg az orrcimpája két centiméter hosszan szétszakadt és alatta is összevarrták a bőrét.

Hasonlóan ijesztő sérülést szenvedett az NB II-es Csákvár támadója, Máté János. A 27 éves futballistának a Veszprém elleni edzőmeccsen tört el négy helyen az arccsontja, az eset után ennek a nyomai jól láthatóak voltak. A korábban a Fradiban és Videotonban megforduló játékos végül megúszta a műtétet, és hamarosan elkezdheti az edzéseket is.

Legkritikusabb sérülés

A Debrecen szempontjából az egyik legkritikusabb sérülés Ferenczi Jánosé volt. Már ő is inkább csak kinevezett balhátvéd volt a klubnál, hiszen nem ez az eredeti posztja – kapott is kritikákat a hátul elkövetett hibákért -, de ő is kidőlt a hiányposztról. A Loki balhátvédje az Újpest elleni (1-2) bajnokin szenvedett külső bokaszalag-szakadást, és ebben a szezonban már nem játszhat. A játékost megműtötték, a gipsz is lekerült a lábáról és jelenleg is a rehabilitációját tölti.

„Legragadósabb” sérülés

A futballban nem a váll az a testrész, ami a leggyakrabban megsérül komolyabban, de a Mezőkövesdnél szinte egymást váltva fordult elő ez a keretben. A Vasastól a Mezőkövesdhez igazoló Novák Csanád a Fradi elleni (5-0) meccs hajrájában egy párharcból rosszul jött ki, és a földre esett. A 23 éves csatár válla kifordult, a szalagjai is súlyosan megsérültek. Azonnal mentő vitte el, eleinte több hónapos kihagyást jósoltak neki, de novemberben már visszatérhetett.

Alig hogy Novák visszatért, ugyanabban a hónapban aztán a csapattársa ugyanúgy vállsérülést szenvedett. Szeles Tamás a 17. fordulóban, a Honvéd elleni (1-2) találkozón járt rosszul. Őt is meg kellett műteni, a beavatkozás során csavar és horgonyok is kerültek a vállába. Előzetesen fél éves kihagyást jósoltak neki, de három hónap kihagyás után március elején újra edzésbe állt és labdás gyakorlatokat végezhetett.