Kleisz Márkot sokan az elmúlt évek legnagyobb tehetségének tartották, 19 évesen bemutatkozott Bernd Storcknál az A-válogatottban, tavaly júniusában az oroszok elleni meccsen debütált, ám az azóta eltelt másfél évben összesen 5 alkalommal tudott pályára lépni, az elmúlt egy évben egyetlen egy meccset sem játszott, viszont átesett már három térdműtéten. Legutóbb 2017. november 10-én a svédek elleni U21-es válogatott találkozón rúghatott labdába, amit végigjátszott. Kleisz a műtét után nyilatkozott a vasasfc.hu-nak az érzéseiről.

 – Sajnos kaptam egy hírt, ami derült égből villámcsapásként ért, nem fogadta be a szervezetem az új szalagot. Mondanom sem kell, három műtét, több hónap rehabilitáció és rengeteg kihagyás után nagyon letaglózott ez a dolog, már mondhatni, hogy a célegyenesben voltam. Nem volt fájdalmam, nem vizesedett a térdem, nem is volt instabil, egyszerűen csak az egyik vizsgálat kimutatta, hogy olyan laza a szalag, mintha a műtét előtt lettünk volna. Jelen helyzetben senki sem hibázott, csupán minden műtétnek megvan ez a kockázata, hogy a szervezet nem fogadja be. Talán az is közrejátszott, hogy a műtét előtt fél évig gyulladás volt a térdemben. Elnézést kérek azoktól a szurkolóktól, ismerősöktől, illetve barátoktól, akiknek nem mondtam el az igazat azonnal, de úgy éreztem, hogy mielőtt kiderül, azelőtt nekem kell feldolgozzam és szembe kell nézzek vele. Ez az elején nehezen ment, mivel több esetben is csak könnyes szemmel tudtam beszámolni erről az egészről a családomnak, illetve a csapatnak. 1-2 hét alatt újra felhoztam magam lelkileg, persze ebben nagy segítség volt, hogy mellettem állt mindenki. Az orvos felvázolta nekem a helyzetet, hogy érti min mehetek keresztül, de fiatal vagyok még, csináljuk meg újra a műtétet egy erősebb szalaggal, és minden rendben lesz. Péntek reggel meg is műtöttek, most jelenleg lábadozok még egy pár napig a kórházban, aztán a jövőhét elején mehetek haza valamelyik nap. Vannak fájdalmaim természetesen, de mivel fel voltam rá készülve és gyógyszereket is kapok, ezért szerintem jól viselem. Ha minden jól megy, akkor nem lesz szükség újabb műtétre, a visszatérésem pedig a tavaszi rehabilitációtól. illetve annak gyorsaságától függ. Bizakodó vagyok, mivel tudom azt, hogy mi a célom és nem tántoríthat el semmi sem attól, hogy labdarúgó legyek. Mindenkinek hálás vagyok, aki támogatott és támogatni is fog a jövőben.

Szanyó Károly biztosította a játékost arról, hogy mindenki visszavárja.

– Hosszan sorolhatnám a gondolataimat, amik eszembe jutottak, amikor kiderült, újabb műtétre van szükség, de úgy érzem felesleges! Mikor beléptem a 311-es kórterembe és megláttam Márk arcán a mosolyt, akaratot és elszántságot, két szó jutott eszembe: visszavárlak, visszavárunk! Először a pályán kívül, aztán a pályán is! Gyors gyógyulást!