Jó eséllyel három játékosát is nélkülöznie kell Georges Leekensnek a magyar válogatott szombati, ausztrálok elleni barátságos mérkőzésén. Minderről a belga tréner beszélt sajtótájékoztatón.

Botka és Dzsudzsák szinte biztosan nem tud játszani holnap, Elek pedig már száz százalék, hogy nem képes pályára lépni, de mindhárman itt maradnak a csapattal

– mondta Leekens, aki Elek Ákos meccs utáni kritikájára is reagált, amely szerint a kapitány nem találja a hangot az együttessel.

Úgy vélem, nem a játékos dolga, hogy ezeket elmondja az újságíróknak. Beszéltem is vele erről, és mondtam neki, hogy nem kell feltétlenül “etetnie” a médiát.

Igaz, hogy én sem hazudtam soha az újságíróknak, de volt, hogy kikerültem kérdéseket. Profiknak kell lennünk a nyilatkozatainkban is.

Leekens az ellenfélről, és arról is beszélt, hol kell a leginkább javulnunk.

– Nagyon erős az ausztrál csapat, különösen a széleken gyorsak és hatékonyak. Számunkra fontos lenne, hogy egy jó eredményt követően mehessenek pihenni a játékosaink. A vakáció viszont csak a holnapi meccs után kezdődik. Támadásban és védekezésben is javulnunk kell, de a legfontosabb, hogy a középpályán fejlődjünk, hogy ott meglegyen az egyensúly – idézte őt az MLSZ Twitter-csatornája.